DEN LILLA GRÖNA - 1

OSKARSHAMN, SMÅLAND

Med solen blänkandes i bilens gröna lack susade vi söderut på en slingrig väg.Målet för resan var Oskarshamn. Smålands - ja, kanske hela Sveriges - svar på Springfield, USA. Varför då? undrar du kanske. Jo du, det ska jag förklara... Först och främst finns det ett kärnkraftverk där. Och sen... ehm...

Hahaha... Skit samma!

Nåväl, till Oskarshamn åkte vi iallafall denna soliga sommardag och väl där letade vi oss fram en mysig liten streetyta vid Oscarsgymnasiet (tack för vägbeskrivningen Helipop). Snart dök två trevliga locals upp och en hejdundrande session inleddes...


Jani gör crooks, Kalle en boardslide och Johan smyger upp en fs five-0.

Under gassande sol lades trick på trick upp. För böveln, var det inte en sommarens bästa sessions? Jo, visst var det så.


Bertslide, fast med brädan på läppen - bertlip? Fäll domen, herr skatepolizei!

När krafterna så småningom sinade tog vi vårt pick och pack och drog ut i skärgården. Grill, chill och två katter väntade.

Tjong i kottiljongen - vilken dag!BUSS 835

VÄSTERVIK, SMÅLAND

Så var man då tillbaka där allt började: Västervik - världens ända. Butthole of the world.


Sekunder innan gatlyktorna tänds glider Kalle frontside på brädans näsa.

Mötte upp Kalle, köpte folköl och rullade runt Västervik i en - som jag redan innan visste - fruktlös jakt på skatespots. Avslutade stadsvandringen på stationen. En numera ganska sliten klassiker. Klapprande plattor och rullgrus på grov asfalt - imorgon blir det roadtrip!


R.I.P SILVERTEJPADE FISKÖGA

HUMLEGÅRDEN

Så var det då äntligen dags för en uppgradering av utrustningen... När mitt nya jobb bjöd på en råfet laptop passade jag på att bjuda mig själv på en apsmarrig kamera: Nikon D3100 med 8mm fisheye (köpt hos Fotokungen). Film och foto i ett - nu är jag kär i två.


Mr Frendberg är glad, men gör en sad.


"Men herre gud!" utbrast den andra Mackan. "Han flyger ju!"

I morgon väntar landsvägen på mig; några dagar ska spenderas i Småland. Gissa om jag tar min nya älskling med mig?