VÄSTER OM VIKEN

VÄSTERVIK

Ännu en dag i Smålands nordöstra hörn...

Frukost. Simpsons. Lunch. Simpsons. Borstade tänderna och lånade pappas bil. Plockade upp Kalle. Fram och tillbaka mellan före detta ICA Kvantum och den oljecisternrika halvön Lucerna. Sopade grus. Glafsade i lera. Sopade grus. Glafsade i lera. Grind-o-rama och gungande kickflips.

Vet inte om det framgår, men vi hade jävligt trevligt!


Sjumilaollie med polisgnissel i bakgrunden. Polisgnissel? Ja, 5-0 grind. Fattaru?


Polisgnisslet ur en annan vinkel. Mer gult också.

Efter att ha sopat rent en plätt med fuktig asfalt utanför en trevlig liten lastkaj brukade vi solenergi. Hör och häpna! Det fungerade. Död åt kärnkraften. Nåväl, med asfalten både torr och grusfri var det inget som hindrade våra skateboardplaner. Vax letades fram och snart gnisslades det friskt från det rostiga kantjärnet.


Vackra skrothögar. Spontanidrottarens lekplats.Grinds i all ära, men ibland är det kul med lite annat också. Och annat var just vad vi fick. En fjärdedels fullpipe (quarterpipe som man även säger) låg och vaggade nere vid klipporna. Svajande kickflips utfördes av en, i jämförelse, stabil ung man (jag).

Kvällen närmade sig och jag släppte av Kalle och återlämnade farsans fordon innan jag tog min kamera och vandrade ner på stan. Vackert. Definitivt vackert.

Mörkret föll och middag med härliga päron följde. Imorgon åker jag hem.28 MIL SÖDERUT

VÄSTERVIK

Min öl, vin och spritsäljande vän Kalle och jag rullade på grusiga gator; den kalla februariluften bet i våra kinder. Målet var en fotbollsplan utanför min gamla högstadieskola. Ryktet (dvs Kalle) sa att det där byggs en ny liten trevlighet för oss bitna av rullbrädebacillen. Och visst, snart såg jag det utlovade spotet. En betongmur i myshöjd längs med kanten av en bit nylagd asfalt. Len som hennes ben.

Med samma bräda som jag hade i Mexico gjorde jag samma trick som jag gjorde i... Mexico. (Eller Mexiko. Fan, det är sjukt fult att stava med "k".) Frontside boardslide med en liten knyck (pop) som avslutning. Favvotrick? Eh, ja. Som fan. Me gusta!

Nåväl...

Kalle lät kanten smaka noseslide och hade även vänligheten att fastna på bild utanför stadens ishall (typ 100 meter därifrån).Imorgon fortsätter äventyren i Ostkustens (is)pärla. Adjöken!VÅRTECKEN

HUMLEGÅRDEN

Efter en gårdag med karaoke och fest följde en söndagsmorgon med skateboardåkning utomhus! Humlanytan var torr som en öken. Eller nja, nästan - några snöhögar låg döende härochvar. Deras forna storhet dold av ett ständigt tätnande skal av smuts och grus.

Kan det bli bättre? Nix. Fast det blev det ändå...

Buss 835